Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Szavazás

Nincs szavazás

a'la Kiskukta.....

Csokis szalámi

 

Hozzávalók:

 

• 2 dl víz

• 25 dkg porcukor

• 2 evőkanál keserű kakaópor

• 25 dkg margarin

• 5-5 dkg dió, illetve mazsola

• fél dl rum

• 25 dkg apróra tört babapiskóta

 

Tedd egy lábosba a cukrot, a kakaóport, a margarint, a mazsolát

és a vizet. Főzd addig, amíg a cukor és a vaj felolvad, majd

hagyd picit hűlni. Add hozzá a darabokra tördelt babapiskótát,

a diót, a rumot, és dolgozd össze.

Egy folpak segítségével formázz a masszából szalámihoz hasonló

rudat – vagy használhatsz őzgerincformát is –, és legalább egy

napra tedd be a hűtőbe.

Karikára szeletelve tálalhatod.

 

 

 

Fehér csokoládés-étcsokoládés parfé

 

Nem csak a gyerekek kedvence lesz ez a csokoládés finomság,

 amely fagyis kanállal „gombócolható”, de kiborítva szeletelhető is.

 

Hozzávalók:

 

• 4 tojássárgája

•10 dkg fehér csokoládé

• 10 dkg étcsokoládé

• 3,5 dl tej

• 5 evőkanál cukor

• 3 dl tejszín

• 10 dkg sűrített tej

 

A tojás sárgákat habosítsuk ki a cukorral, öntsük fel a tejjel,

majd takarékon, folyamatosan kevergetve melegítsük a krémet,

amíg be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon!

Osszuk két részre a még forró krémet, az egyikhez keverjük

hozzá a felkockázott étcsokoládét, a másikhoz a fehér csokoládét

és a sűrített tejet. Keverjük addig a krémeket, míg a csokoládék felolvadnak, majd hűtsük le őket. Verjük fel a tejszínt, és óvatosan forgassuk bele a felét a fehér, a másik felét az étcsokoládés

krémbe. Felváltva merjük a krémeket egy őzgerincformába,

hogy szép márványos legyen. Tegyük a mélyhűtőbe dermedni,

és fogyasztás előtt tartsuk 10 percig szobahőmérsékleten,

hogy szeletelni tudjuk.

 

Elkészítés: 45 perc + fagyasztás

Egész adag: 2774 kcal

 

 

Aszalt barackos-diós-étcsokoládés semifreddo

 

 

Az olasz semifreddo állaga a parfééhoz hasonló, de annál jóval

könnyebb, mivel nem tejszínnel, hanem tojáshabbal készül.

Sokszor az „alapot” piskótával, ostyával, gyümölccsel egészítik ki.

 

Hozzávalók 10-12 szelethez:

 

• 20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)

• 4 tojás

• 10 dkg felezett dió

• 3,5 dl tej

• 10 dkg aszalt sárgabarack

• 5 dkg cukor

• csipet só

 

A tojássárgákat habosítsuk ki a cukorral, öntsük fel a

tejjel, majd takarékon, folyamatosan kevergetve melegítsük a

krémet, amíg be nem sűrűsödik.

 

Vigyázzunk, hogy ne forrjon!

 

Törjük kockára a csokoládét, majd keverjük a még meleg tojásos

 krémhez, hogy felolvadjon. Vágjuk félbe a diót és az aszalt barackot,

majd adjuk a csokoládés krémhez. Csipet sóval verjünk kemény

habot a tojásfehérjékből. Ha kihűlt a főzött krém, óvatosan

elegyítsük a tojásfehérjével. Öntsük a fagylaltalapot őzgerincformába

 (ha van, akkor szilikonosba), majd tegyük a mélyhűtőbe

minimum 4 órára, de inkább egy éjszakára.

Fogyasztás előtt tartsuk 10 percig szobahőmérsékleten,

hogy szeletelni tudjuk.

 

Elkészítés: 45 perc + fagyasztás

1 szelet: 209 kcal

 

 

 

 

 

 

Önsanyargatás nélkül, gyorsan, finomságokat fogyasztva fogyni.

Azt mondod, lehetetlen?

A Wellness Cafe most olyan isteni, laktató és zsírégetõ hatású

turmixokat mutat be neked, melyeket reggelire vagy vacsorára

fogyasztva, könnyedén megszabadulhatsz a bosszantó

zsírpárnácskáidtól!

 

 

 

 

Ananász turmix

 

Hozzávalók:

 

¼ ananász

1 kávéskanál friss gyömbér

1 deci frissen facsart narancslé

1 csipet fahéj

1 kiskanál apróra vágott citromfû levél

1 kiskanál méz

 

A megtisztított ananászt szeleteld fel, és dobd a turmixgépbe.

Add hozzá a lereszelt gyömbért, a fahéjat, a mézet és a citromfüvet,

majd öntsd hozzá a narancslevet.

Alaposan turmixold össze.

 

 

Miért jó?

 

Az ananász egy bromélia nevû enzimet tartalmaz, amely felgyorsítja a szervezet anyagcsere folyamatait, illetve a fehérjék és zsírok lebontását. A turmix gazdag folsavban, C-vitaminban, káliumban, rézben és kalciumban. Erõs méregtelenítõ hatású, ezért tisztítókúrák alatt is fogyaszthatod.

 

 

Almás shake

 

Hozzávalók:

 

1 nagyobb alma

1,5 deci friss narancslé

1 pohár zsírszegény joghurt

fél citrom reszelt héja

1 kiskanál méz

1 csipet fahéj

 

A megmosott almát szeleteld fel, add hozzá a narancslevet,

a joghurtot, a mézet és a fahéjat, majd reszeld bele a citrom héját.

Jól turmixold össze, majd töltsd egy nagyobb pohárba.

 

 

Miért jó?

 

Az alma rendkívül gazdag egy pektin nevû rostban, amely amellett,

hogy nagyon kevés kalóriát tartalmaz, teltségérzettel ajándékoz meg, és segíti a szervezetet a méregtelenítésben. A fahéj a cukor feldolgozását segíti, és csökkenti a magas vércukorszintet. 

Ráadásul, ez a shake is tele van vitaminnal és ásványi anyaggal.

 

 

Kivis-sárgadinnyés mix

 

Hozzávalók:

 

1 kivi

20 deka sárgadinnye

2 evõkanál homoktövis - ital

1, 5 deci 100%-os szõlõlé

 

Miután meghámoztad a kivit, darabold össze a sárgadinnyével

együtt és tedd bele a turmixgépbe. Add hozzá a homoktövis

-         italt és a szõlõlevet, majd keverd addig, amíg teljesen sima nem lesz.

 Ha picit savanykásnak érzed, egy kevéske mézet is adhatsz hozzá.

 

 

 

Miért jó?

 

Ez a turmix valóságos C-vitamin bomba! A kivi ásványi sókban

és egyéb vitaminokban is bõvelkedik, valamint fontos nyomelemeket, ballasztanyagokat tartalmaz. A homoktövis antioxidáns és sejtvédõ

hatású, fokozza az anyagcserét, ezáltal a zsírolvasztás

szuper hatékony mestere!

 

 

 

Barackos-joghurtos shake

 

Hozzávalók:

 

1 nektarin vagy õszibarack

1 pohár natúr joghurt

1 kiskanál méz

1, 5 deci friss narancslé

 

Mosd, majd hámozd meg a barackot és apró darabokra vágva

 helyezd a turmixgépbe. Borítsd rá a joghurtot, majd add hozzá

a mézet és a narancslevet. Magas fordulatszámon turmixold össze

az egészet, és töltsd üvegpohárba.

 

 

Miért jó?

 

A barack amellett, hogy elõsegíti hajad, körmöd és bõröd

megszépülését, a súlycsökkentést is jótékonyan támogatja.

Székrekedés esetén is kiváló gyógyír, tisztítja a szervezetet, így a méregtelenítõ kúrák egyik közkedvelt alapanyaga.