Csokis szalámi
Hozzávalók:
• 2 dl víz
• 25 dkg porcukor
• 2 evőkanál keserű kakaópor
• 25 dkg margarin
• 5-5 dkg dió, illetve mazsola
• fél dl rum
• 25 dkg apróra tört babapiskóta
Tedd egy lábosba a cukrot, a kakaóport, a margarint, a mazsolát
és a vizet. Főzd addig, amíg a cukor és a vaj felolvad, majd
hagyd picit hűlni. Add hozzá a darabokra tördelt babapiskótát,
a diót, a rumot, és dolgozd össze.
Egy folpak segítségével formázz a masszából szalámihoz hasonló
rudat – vagy használhatsz őzgerincformát is –, és legalább egy
napra tedd be a hűtőbe.
Karikára szeletelve tálalhatod.
Fehér csokoládés-étcsokoládés parfé
Nem csak a gyerekek kedvence lesz ez a csokoládés finomság,
amely fagyis kanállal „gombócolható”, de kiborítva szeletelhető is.
Hozzávalók:
• 4 tojássárgája
•10 dkg fehér csokoládé
• 10 dkg étcsokoládé
• 3,5 dl tej
• 5 evőkanál cukor
• 3 dl tejszín
• 10 dkg sűrített tej
A tojás sárgákat habosítsuk ki a cukorral, öntsük fel a tejjel,
majd takarékon, folyamatosan kevergetve melegítsük a krémet,
amíg be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon!
Osszuk két részre a még forró krémet, az egyikhez keverjük
hozzá a felkockázott étcsokoládét, a másikhoz a fehér csokoládét
és a sűrített tejet. Keverjük addig a krémeket, míg a csokoládék felolvadnak, majd hűtsük le őket. Verjük fel a tejszínt, és óvatosan forgassuk bele a felét a fehér, a másik felét az étcsokoládés
krémbe. Felváltva merjük a krémeket egy őzgerincformába,
hogy szép márványos legyen. Tegyük a mélyhűtőbe dermedni,
és fogyasztás előtt tartsuk 10 percig szobahőmérsékleten,
hogy szeletelni tudjuk.
Elkészítés: 45 perc + fagyasztás
Egész adag: 2774 kcal
Aszalt barackos-diós-étcsokoládés semifreddo
Az olasz semifreddo állaga a parfééhoz hasonló, de annál jóval
könnyebb, mivel nem tejszínnel, hanem tojáshabbal készül.
Sokszor az „alapot” piskótával, ostyával, gyümölccsel egészítik ki.
Hozzávalók 10-12 szelethez:
• 20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
• 4 tojás
• 10 dkg felezett dió
• 3,5 dl tej
• 10 dkg aszalt sárgabarack
• 5 dkg cukor
• csipet só
A tojássárgákat habosítsuk ki a cukorral, öntsük fel a
tejjel, majd takarékon, folyamatosan kevergetve melegítsük a
krémet, amíg be nem sűrűsödik.
Vigyázzunk, hogy ne forrjon!
Törjük kockára a csokoládét, majd keverjük a még meleg tojásos
krémhez, hogy felolvadjon. Vágjuk félbe a diót és az aszalt barackot,
majd adjuk a csokoládés krémhez. Csipet sóval verjünk kemény
habot a tojásfehérjékből. Ha kihűlt a főzött krém, óvatosan
elegyítsük a tojásfehérjével. Öntsük a fagylaltalapot őzgerincformába
(ha van, akkor szilikonosba), majd tegyük a mélyhűtőbe
minimum 4 órára, de inkább egy éjszakára.
Fogyasztás előtt tartsuk 10 percig szobahőmérsékleten,
hogy szeletelni tudjuk.
Elkészítés: 45 perc + fagyasztás
1 szelet: 209 kcal
Önsanyargatás nélkül, gyorsan, finomságokat fogyasztva fogyni.
Azt mondod, lehetetlen?
A Wellness Cafe most olyan isteni, laktató és zsírégetõ hatású
turmixokat mutat be neked, melyeket reggelire vagy vacsorára
fogyasztva, könnyedén megszabadulhatsz a bosszantó
zsírpárnácskáidtól!
Ananász turmix
Hozzávalók:
¼ ananász
1 kávéskanál friss gyömbér
1 deci frissen facsart narancslé
1 csipet fahéj
1 kiskanál apróra vágott citromfû levél
1 kiskanál méz
A megtisztított ananászt szeleteld fel, és dobd a turmixgépbe.
Add hozzá a lereszelt gyömbért, a fahéjat, a mézet és a citromfüvet,
majd öntsd hozzá a narancslevet.
Alaposan turmixold össze.
Miért jó?
Az ananász egy bromélia nevû enzimet tartalmaz, amely felgyorsítja a szervezet anyagcsere folyamatait, illetve a fehérjék és zsírok lebontását. A turmix gazdag folsavban, C-vitaminban, káliumban, rézben és kalciumban. Erõs méregtelenítõ hatású, ezért tisztítókúrák alatt is fogyaszthatod.
Almás shake
Hozzávalók:
1 nagyobb alma
1,5 deci friss narancslé
1 pohár zsírszegény joghurt
fél citrom reszelt héja
1 kiskanál méz
1 csipet fahéj
A megmosott almát szeleteld fel, add hozzá a narancslevet,
a joghurtot, a mézet és a fahéjat, majd reszeld bele a citrom héját.
Jól turmixold össze, majd töltsd egy nagyobb pohárba.
Miért jó?
Az alma rendkívül gazdag egy pektin nevû rostban, amely amellett,
hogy nagyon kevés kalóriát tartalmaz, teltségérzettel ajándékoz meg, és segíti a szervezetet a méregtelenítésben. A fahéj a cukor feldolgozását segíti, és csökkenti a magas vércukorszintet.
Ráadásul, ez a shake is tele van vitaminnal és ásványi anyaggal.
Kivis-sárgadinnyés mix
Hozzávalók:
1 kivi
20 deka sárgadinnye
2 evõkanál homoktövis - ital
1, 5 deci 100%-os szõlõlé
Miután meghámoztad a kivit, darabold össze a sárgadinnyével
együtt és tedd bele a turmixgépbe. Add hozzá a homoktövis
- italt és a szõlõlevet, majd keverd addig, amíg teljesen sima nem lesz.
Ha picit savanykásnak érzed, egy kevéske mézet is adhatsz hozzá.
Miért jó?
Ez a turmix valóságos C-vitamin bomba! A kivi ásványi sókban
és egyéb vitaminokban is bõvelkedik, valamint fontos nyomelemeket, ballasztanyagokat tartalmaz. A homoktövis antioxidáns és sejtvédõ
hatású, fokozza az anyagcserét, ezáltal a zsírolvasztás
szuper hatékony mestere!
Barackos-joghurtos shake
Hozzávalók:
1 nektarin vagy õszibarack
1 pohár natúr joghurt
1 kiskanál méz
1, 5 deci friss narancslé
Mosd, majd hámozd meg a barackot és apró darabokra vágva
helyezd a turmixgépbe. Borítsd rá a joghurtot, majd add hozzá
a mézet és a narancslevet. Magas fordulatszámon turmixold össze
az egészet, és töltsd üvegpohárba.
Miért jó?
A barack amellett, hogy elõsegíti hajad, körmöd és bõröd
megszépülését, a súlycsökkentést is jótékonyan támogatja.
Székrekedés esetén is kiváló gyógyír, tisztítja a szervezetet, így a méregtelenítõ kúrák egyik közkedvelt alapanyaga.