Miben segíthetnek a színek?
1. Kék – a békés kommunikáció színe, erősíti a hitet, javítja a diplomáciai képességeket, fokozza a kompromisszumra való készséget.
2. Türkiz – megszünteti a lámpalázat, javítja a nyelvérzéket, elősegíti a kreativitást. Kimondottan hasznos a médiában dolgozók számára.
3. Zöld – előmozdítja a szívből jövő érzéseket, megvilágítja az elmét, segít a döntéshozásban, kedvez annak, hogy jó időben jó helyen legyünk.
4. Olajzöld – a nyitottság, az őszinteség, a helyes irány felé terel. Erősíti feminin energiáinkat, és segíti a demokratikus vezetői hozzáállást.
5. Sárga – a napfény, az önismeret és az öröm színe, hozzáférhetővé teszi a tudást, rávilágít dolgokra. Az egészséges ego építő eleme.
6. Arany – segít kapcsolatot teremteni a velünk született bölcsességgel, segít feldolgozni a félelmeinket, és oldja a berögződéseket.
7. Narancs – oldja a múltbeli traumákat, tudatosítja a problémánkat, és segít meggyógyítani azt. Kiválóan alkalmas a rémálmok elűzésére!
8. Korall – fejleszti az intuíciót, segít a szeretet bölcs kifejezésében. Emberszeretetre, elfogadásra késztet, és oldja a sérülékenységet.
9. Vörös – kiválóan használható, ha épp egy új dolog kezdetén vagyunk. Erősít, védelmez, energiát ad. Betegség után segíti a megerősödésünket.
10. Magenta – erős védelmet nyújt stresszhelyzetekben, és oldja a félelmeket az ismeretlentől. Egyensúlyt teremt tudatunk és ösztöneink között. Szerelmi serkentőszernek sem utolsó.
11. Lila – lágyítja a lelket, támogatja a relaxációt, ugyanakkor tudatosabbá tesz. Segíti a szolgálat és a kötelességtudat megélését. A változás szimbóluma!
12. Királykék – a kommunikáció védelmezője. Hozzájárul a magasabb rendű gondolkodáshoz, segít a dolgok mélyére látni, oldja a magányt, és erősíti az érzékszerveinket.
+1. Rózsaszín – a feltétel nélküli szeretet jele. Ha nehézségünk van a szeretetet adni és elfogadni, használjuk nyugodtan!
Címkék: Nők Lapja, Lelkünk titkai, szín
Nyári koktél
2 dl natúr joghurt
Hüvelykujjnyi uborka
Fokhagyma
Kapor
Mixeld össze, kitûnõ hûsítõ és fogyókúrás ital…..
Uborkát helyettesítheted bármilyen gyümölccsel + tehetsz bele magvakat reggelire…..
Önsanyargatás nélkül, gyorsan, finomságokat fogyasztva fogyni.
Azt mondod, lehetetlen?
A Wellness Cafe most olyan isteni, laktató és zsírégetõ hatású
turmixokat mutat be neked, melyeket reggelire vagy vacsorára
fogyasztva, könnyedén megszabadulhatsz a bosszantó
zsírpárnácskáidtól!
Ananász turmix
Hozzávalók:
¼ ananász
1 kávéskanál friss gyömbér
1 deci frissen facsart narancslé
1 csipet fahéj
1 kiskanál apróra vágott citromfû levél
1 kiskanál méz
A megtisztított ananászt szeleteld fel, és dobd a turmixgépbe.
Add hozzá a lereszelt gyömbért, a fahéjat, a mézet és a citromfüvet,
majd öntsd hozzá a narancslevet.
Alaposan turmixold össze.
Miért jó?
Az ananász egy bromélia nevû enzimet tartalmaz, amely felgyorsítja a szervezet anyagcsere folyamatait, illetve a fehérjék és zsírok lebontását. A turmix gazdag folsavban, C-vitaminban, káliumban, rézben és kalciumban. Erõs méregtelenítõ hatású, ezért tisztítókúrák alatt is fogyaszthatod.
Almás shake
Hozzávalók:
1 nagyobb alma
1,5 deci friss narancslé
1 pohár zsírszegény joghurt
fél citrom reszelt héja
1 kiskanál méz
1 csipet fahéj
A megmosott almát szeleteld fel, add hozzá a narancslevet,
a joghurtot, a mézet és a fahéjat, majd reszeld bele a citrom héját.
Jól turmixold össze, majd töltsd egy nagyobb pohárba.
Miért jó?
Az alma rendkívül gazdag egy pektin nevû rostban, amely amellett,
hogy nagyon kevés kalóriát tartalmaz, teltségérzettel ajándékoz meg,
és segíti a szervezetet a méregtelenítésben. A fahéj a cukor feldolgozását segíti, és csökkenti a magas vércukorszintet.
Ráadásul, ez a shake is tele van vitaminnal és ásványi anyaggal.
Kivis-sárgadinnyés mix
Hozzávalók:
1 kivi
20 deka sárgadinnye
2 evõkanál homoktövis - ital
1, 5 deci 100%-os szõlõlé
Miután meghámoztad a kivit, darabold össze a sárgadinnyével
együtt és tedd bele a turmixgépbe. Add hozzá a homoktövis
- italt és a szõlõlevet, majd keverd addig, amíg teljesen sima nem lesz.
Ha picit savanykásnak érzed, egy kevéske mézet is adhatsz hozzá.
Miért jó?
Ez a turmix valóságos C-vitamin bomba! A kivi ásványi sókban
és egyéb vitaminokban is bõvelkedik, valamint fontos nyomelemeket, ballasztanyagokat tartalmaz. A homoktövis antioxidáns és sejtvédõ
hatású, fokozza az anyagcserét, ezáltal a zsírolvasztás
szuper hatékony mestere!
Barackos-joghurtos shake
Hozzávalók:
1 nektarin vagy õszibarack
1 pohár natúr joghurt
1 kiskanál méz
1, 5 deci friss narancslé
Mosd, majd hámozd meg a barackot és apró darabokra vágva
helyezd a turmixgépbe. Borítsd rá a joghurtot, majd add hozzá
a mézet és a narancslevet. Magas fordulatszámon turmixold össze
az egészet, és töltsd üvegpohárba.
Miért jó?
A barack amellett, hogy elõsegíti hajad, körmöd és bõröd
megszépülését, a súlycsökkentést is jótékonyan támogatja.
Székrekedés esetén is kiváló gyógyír, tisztítja a szervezetet, így a méregtelenítõ kúrák egyik közkedvelt alapanyaga.
A következõ kilenc étel valamelyikébõl érdemes 10-15
gramm szénhidrátot fogyasztanod naponta, így megfelelõ tápanyagokkal látod el a szervezeted, és még a fogyás
is könnyebben megy majd zsírégetõ hatásuk miatt.
1. Banán
Egészséges, finom és tápláló gyümölcs, amely a megfelelõ szénhidrátmennyiséget képes biztosítani a szervezet számára,
emellett A- és E-vitamint, vasat, jódot, kalciumot, foszfort,
folsavat és magnéziumot is tartalmaz, rosttartalma pedig
segíti az emésztést.
2. Zabpehely
Kevés kalóriát tartalmaz, ám laktató étel. Magas rosttartalma
miatt könnyíti az emésztést, tisztítja a belek falát,
és lassan szívódik fel, ezzel hosszan tartó energiát biztosítva fogyasztójának. Csökkenti a koleszterinszintet,
és gátolja a zsírok felszívódását.
3. Fehérbab
Igen magas fehérje- és rosttartalmú növény. Nem tartalmaz zsírt,
így nagyban hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek,
illetve az elhízás megelõzésében.
4. Lencse
Az egyik legértékesebb hüvelyes növény, hiszen nagyon gazdag proteinben, rostokban és ásványi anyagokban is. Magas vas- és magnéziumtartalma miatt érdemes rendszeresen fogyasztani.
5. Burgonya
Fehérjében, keményítõben, B- és C-vitaminban gazdag növény. Könnyen emészthetõ, ezzel kíméli az emésztõrendszert.
Jelentõs a kalcium- és a káliumtartalma is. Érdekes, hogy
harmadannyi kalóriát tartalmaz, mint a kenyér.
6. Csicseriborsó
Az egyik legízletesebb borsóféle, amelynek alacsony a
glikémiás indexe, vagyis lassan emeli meg a vércukorszintet.
Magas a rosttartalma, és fehérjében is bõvelkedik.
Emellett csökkenti a koleszterinszintet, ezzel a szív- és
érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét is.
7. Árpagyöngy
Ez a gabonaféle magas rosttartalma miatt rendkívül egészséges, emellett káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort is bõven tartalmaz. Könnyen emészthetõ, javítja a bélmûködést.
Csökkenti a koleszterinszintet, segíti a sejtépítést, erõsíti a csontrendszert, és gyulladáscsökkentõ hatása is van.
8. Teljes kiõrlésû tészta
A teljes kiõrlésû gabonából készült tésztákban az élelmi
rostok mellett számos védõ hatású anyag, például antioxidánsok találhatók. Alacsony kalóriatartalmú, a benne lévõ rostok pedig csökkentik a bélproblémák kialakulásának lehetõségét.
9. Barnarizs
Energetizáló hatású, tápláló étel, amelynek magas a rost-,
vitamin-, fehérje- és ásványi anyagtartalma.
A fehér rizzsel szemben több tápanyag van benne, mert
nem hántják le a külsõ burkát, ami ezeket tartalmazza.
Ezen kívül B- és E-vitamint, folsavat és cinket is bõven tartalmaz.
-femina-
Dohányszag elleni praktikák
Tegyünk egy ecetbe áztatott szivacsot egy tálkába,
Vagy égessünk gyertyát…
Fahájat és szegfûszeget vízben forraljuk össze, elveszi a cigarettaszagot,
Frissít,fertõtlenít….
A kárpitot szórjuk be szódabikarbónával, majd porszívózzuk ki…
A szag eltûnik.
Betehetjük a hûtõszekrénybe is, kiváló szagtalanító.
SAVTALANÍTÁS, A fiatalság forrása
Kurt Tepperwein
Az ember a rá jellemzõ 7,35-7,4-es pH-érték alapján egyértelmûen bázikus lény.
A pH-érték skálája 1-14-ig terjed, és ezen belül a 7-es a semleges érték.
A skála lépései logaritmusosak, azaz egy 5-ös pH-értéknek 10szer erõsebb a savkoncentrációja, mint egy 6-os pH-értéknek.
A kóla aktív összetevõje a 2,8-as pH értékû foszforsav. A kóla kb. négy nap alatt old fel egy vasszeget.?
A test sav-bázis háztartásának kiegyenlítése képezi egészségünk alapját.
Az anyagcsere folyamatok következtében folyamatosan savak keletkeznek a testben: a húsból húgysav, szénsavval dúsított italokból szénsav, zsírból ecetsav, stb.
Intenzív testmozgás hatására tejsav termelõdik szervezetünkben.
A bosszúság, stressz, tehát negatív érzések hatására a test sósavat termel.
A savak romboló hatásúak, még a követ és a fémet is képesek szétroncsolni...
Milyen módszerekkel teremthetjük meg az egyensúlyt szervezetünkben?
A savtalanítás gyakran váratlan, örvendetes javuláshoz vezet.
Néhány nap alatt örökre elmúlik a fejfájás és sok más tünet. Kiegyensúlyozatlan és ingerült emberek gyakran rövid idõn belül tartós kedélyállapot változáson mennek át. Ha sikerül megteremtenünk a sav-bázis egyensúlyt, úgy érezzük magunkat, mintha újjászülettünk volna.
A gyümölcs ideális kezdete a napnak, különösen a banán, mert egyetlen másik
gyümölcs sem tud felmutatni ilyen kiegyensúlyozott tápanyagmérleget.
Számos nemkívánatos anyag csak azért marad bent a testben, mert túl kevés
oxigén áll rendelkezésre az elégetésükhöz. Ezért biztosítsunk a testnek megfelelõ oxigénellátást. Gondoskodnunk kell a napi elegendõ mozgásról éppúgy,
ahogy a megfelelõ vitamin- és ásványi-anyag mennyiségrõl.
Legfontosabb bázisforrások: gyümölcsök, zöldségek, saláták, jókedv,
fény, levegõ, pihenés, mérsékelt mozgás.
A friss levegõn tett kiadós séta is normalizálhatja a pH-értéket anélkül,
hogy bázisokat vennénk magunkhoz. Azaz így fokozott mennyiségû
szénsavat lélegzünk ki, mégpedig széndioxid útján.
Lépésrõl lépésre haladj, és azokkal a változtatásokkal kezdd, amelyek a legkevésbé esnek a nehezedre. Reggelente például csak gyümölcsöt eszem.
___A rágás taója
Az alapos rágás a jó emésztés alapja. Addig rágjuk a falatot, amíg folyékonnyá
nem válik a szánkban. Rágj tehát tudatosan és lassan!
___Teljes értékû élelmiszerek
Gyümölcsök:
alma, narancs, mandarin, banán, ananász, kiwi, körte, szõlõ, stb.
Zöldségek
Brokkoli, répa, hagyma, fokhagyma, krumpli, gomba, karfiol, retek, karalábé,
kelbimbó, paprika, káposzta, póréhagyma, fejes saláta, stb.
Aszalt gyümölcsök
szilva, füge, barack, mazsola, stb.
Magvak
napraforgó, mogyoró, vegyes, mandula, kesudió, stb
Javaslatok a lúgosításra:
Fél liter víz…ásványvíz
1 teáskanál tisztított szódabikarbóna (gyógyszertárban kapható)
2 db citrom leve
Napi min. 2 l fogyasztása javasolt
1 üveg ásványvíz, víz ( 1,5 l)
2 dl Salvus víz ( Spaar ill. gyógynövényboltokban kapható)
Napi min. 2 l fogyasztása javasolt