Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Szavazás

Nincs szavazás

Praktikus dolgok....


Miben segíthetnek a színek?

 

1. Kék – a békés kommunikáció színe, erősíti a hitet, javítja a diplomáciai képességeket, fokozza a kompromisszumra való készséget.

 

2. Türkiz – megszünteti a lámpalázat, javítja a nyelvérzéket, elősegíti a kreativitást. Kimondottan hasznos a médiában dolgozók számára.

 

3. Zöld – előmozdítja a szívből jövő érzéseket, megvilágítja az elmét, segít a döntéshozásban, kedvez annak, hogy jó időben jó helyen legyünk.

 

4. Olajzöld – a nyitottság, az őszinteség, a helyes irány felé terel. Erősíti feminin energiáinkat, és segíti a demokratikus vezetői hozzáállást.

 

5. Sárga – a napfény, az önismeret és az öröm színe, hozzáférhetővé teszi a tudást, rávilágít dolgokra. Az egészséges ego építő eleme.

 

6. Arany – segít kapcsolatot teremteni a velünk született bölcsességgel, segít feldolgozni a félelmeinket, és oldja a berögződéseket.

 

7. Narancs – oldja a múltbeli traumákat, tudatosítja a problémánkat, és segít meggyógyítani azt. Kiválóan alkalmas a rémálmok elűzésére!

 

8. Korall – fejleszti az intuíciót, segít a szeretet bölcs kifejezésében. Emberszeretetre, elfogadásra késztet, és oldja a sérülékenységet.

 

9. Vörös – kiválóan használható, ha épp egy új dolog kezdetén vagyunk. Erősít, védelmez, energiát ad. Betegség után segíti a megerősödésünket.

 

10. Magenta – erős védelmet nyújt stresszhelyzetekben, és oldja a félelmeket az ismeretlentől. Egyensúlyt teremt tudatunk és ösztöneink között. Szerelmi serkentőszernek sem utolsó.

 

11. Lila – lágyítja a lelket, támogatja a relaxációt, ugyanakkor tudatosabbá tesz. Segíti a szolgálat és a kötelességtudat megélését. A változás szimbóluma!

 

12. Királykék – a kommunikáció védelmezője. Hozzájárul a magasabb rendű gondolkodáshoz, segít a dolgok mélyére látni, oldja a magányt, és erősíti az érzékszerveinket.

 

+1.  Rózsaszín – a feltétel nélküli szeretet jele. Ha nehézségünk van a szeretetet adni és elfogadni, használjuk nyugodtan!

 

 

 

Címkék: Nők Lapja, Lelkünk titkai, szín

 

 

 


Nyári koktél

 

 

2 dl natúr joghurt

 

Hüvelykujjnyi uborka

 

Fokhagyma

 

Kapor

 

 

Mixeld össze, kitûnõ hûsítõ és fogyókúrás ital…..

 

Uborkát helyettesítheted bármilyen gyümölccsel + tehetsz bele magvakat reggelire…..

 

 

 

 

 

 

 

 

Önsanyargatás nélkül, gyorsan, finomságokat fogyasztva fogyni.

 Azt mondod, lehetetlen?

A Wellness Cafe most olyan isteni, laktató és zsírégetõ hatású

turmixokat mutat be neked, melyeket reggelire vagy vacsorára

fogyasztva, könnyedén megszabadulhatsz a bosszantó

zsírpárnácskáidtól!

 

 

 

 

Ananász turmix

 

Hozzávalók:

 

¼ ananász

1 kávéskanál friss gyömbér

1 deci frissen facsart narancslé

1 csipet fahéj

1 kiskanál apróra vágott citromfû levél

1 kiskanál méz

 

A megtisztított ananászt szeleteld fel, és dobd a turmixgépbe.

Add hozzá a lereszelt gyömbért, a fahéjat, a mézet és a citromfüvet,

majd öntsd hozzá a narancslevet.

Alaposan turmixold össze.

 

 

Miért jó?

Az ananász egy bromélia nevû enzimet tartalmaz, amely felgyorsítja a szervezet anyagcsere folyamatait, illetve a fehérjék és zsírok lebontását. A turmix gazdag folsavban, C-vitaminban, káliumban, rézben és kalciumban. Erõs méregtelenítõ hatású, ezért tisztítókúrák alatt is fogyaszthatod.

 

 

Almás shake

 

Hozzávalók:

 

1 nagyobb alma

1,5 deci friss narancslé

1 pohár zsírszegény joghurt

fél citrom reszelt héja

1 kiskanál méz

1 csipet fahéj

 

A megmosott almát szeleteld fel, add hozzá a narancslevet,

a joghurtot, a mézet és a fahéjat, majd reszeld bele a citrom héját.

Jól turmixold össze, majd töltsd egy nagyobb pohárba.

 

 

Miért jó?

Az alma rendkívül gazdag egy pektin nevû rostban, amely amellett,

hogy nagyon kevés kalóriát tartalmaz, teltségérzettel ajándékoz meg,

és segíti a szervezetet a méregtelenítésben. A fahéj a cukor feldolgozását segíti, és csökkenti a magas vércukorszintet.

 Ráadásul, ez a shake is tele van vitaminnal és ásványi anyaggal.

 

 

Kivis-sárgadinnyés mix

 

Hozzávalók:

 

1 kivi

20 deka sárgadinnye

2 evõkanál homoktövis - ital

1, 5 deci 100%-os szõlõlé

 

Miután meghámoztad a kivit, darabold össze a sárgadinnyével

együtt és tedd bele a turmixgépbe. Add hozzá a homoktövis

-         italt és a szõlõlevet, majd keverd addig, amíg teljesen sima nem lesz.

 Ha picit savanykásnak érzed, egy kevéske mézet is adhatsz hozzá.

 

 

 

Miért jó?

 

Ez a turmix valóságos C-vitamin bomba! A kivi ásványi sókban

és egyéb vitaminokban is bõvelkedik, valamint fontos nyomelemeket, ballasztanyagokat tartalmaz. A homoktövis antioxidáns és sejtvédõ

hatású, fokozza az anyagcserét, ezáltal a zsírolvasztás

szuper hatékony mestere!

 

 

 

Barackos-joghurtos shake

 

Hozzávalók:

 

1 nektarin vagy õszibarack

1 pohár natúr joghurt

1 kiskanál méz

1, 5 deci friss narancslé

 

Mosd, majd hámozd meg a barackot és apró darabokra vágva

 helyezd a turmixgépbe. Borítsd rá a joghurtot, majd add hozzá

a mézet és a narancslevet. Magas fordulatszámon turmixold össze

az egészet, és töltsd üvegpohárba.

 

 

Miért jó?

 

A barack amellett, hogy elõsegíti hajad, körmöd és bõröd

megszépülését, a súlycsökkentést is jótékonyan támogatja.

Székrekedés esetén is kiváló gyógyír, tisztítja a szervezetet, így a méregtelenítõ kúrák egyik közkedvelt alapanyaga.


 

 


 

A következõ kilenc étel valamelyikébõl érdemes 10-15

gramm szénhidrátot fogyasztanod naponta, így megfelelõ tápanyagokkal látod el a szervezeted, és még a fogyás

is könnyebben megy majd zsírégetõ hatásuk miatt.

 

 

 

1. Banán

 

Egészséges, finom és tápláló gyümölcs, amely a megfelelõ szénhidrátmennyiséget képes biztosítani a szervezet számára,

emellett A- és E-vitamint, vasat, jódot, kalciumot, foszfort,

folsavat és magnéziumot is tartalmaz, rosttartalma pedig

segíti az emésztést.

 

 

 

2. Zabpehely

 

Kevés kalóriát tartalmaz, ám laktató étel. Magas rosttartalma

miatt könnyíti az emésztést, tisztítja a belek falát,

és lassan szívódik fel, ezzel hosszan tartó energiát biztosítva fogyasztójának. Csökkenti a koleszterinszintet,

és gátolja a zsírok felszívódását.

 

 

 

3. Fehérbab

 

Igen magas fehérje- és rosttartalmú növény. Nem tartalmaz zsírt,

így nagyban hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek,

illetve az elhízás megelõzésében.

 

 

 

4. Lencse

 

Az egyik legértékesebb hüvelyes növény, hiszen nagyon gazdag proteinben, rostokban és ásványi anyagokban is. Magas vas- és magnéziumtartalma miatt érdemes rendszeresen fogyasztani.

 

 

 

5. Burgonya

 

Fehérjében, keményítõben, B- és C-vitaminban gazdag növény. Könnyen emészthetõ, ezzel kíméli az emésztõrendszert.

Jelentõs a kalcium- és a káliumtartalma is. Érdekes, hogy

harmadannyi kalóriát tartalmaz, mint a kenyér.

 

 

 

6. Csicseriborsó

 

Az egyik legízletesebb borsóféle, amelynek alacsony a

glikémiás indexe, vagyis lassan emeli meg a vércukorszintet.

Magas a rosttartalma, és fehérjében is bõvelkedik.

Emellett csökkenti a koleszterinszintet, ezzel a szív- és

érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét is.

 

 

 

7. Árpagyöngy

 

Ez a gabonaféle magas rosttartalma miatt rendkívül egészséges, emellett káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort is bõven tartalmaz. Könnyen emészthetõ, javítja a bélmûködést.

Csökkenti a koleszterinszintet, segíti a sejtépítést, erõsíti a csontrendszert, és gyulladáscsökkentõ hatása is van.

 

 

 

8. Teljes kiõrlésû tészta

 

A teljes kiõrlésû gabonából készült tésztákban az élelmi

rostok mellett számos védõ hatású anyag, például antioxidánsok találhatók. Alacsony kalóriatartalmú, a benne lévõ rostok pedig csökkentik a bélproblémák kialakulásának lehetõségét.

 

 

 

9. Barnarizs

 

Energetizáló hatású, tápláló étel, amelynek magas a rost-,

vitamin-, fehérje- és ásványi anyagtartalma.

A fehér rizzsel szemben több tápanyag van benne, mert

nem hántják le a külsõ burkát, ami ezeket tartalmazza.

Ezen kívül B- és E-vitamint, folsavat és cinket is bõven tartalmaz.

 

 

-femina-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dohányszag elleni praktikák

 

 

 

 

Tegyünk egy ecetbe áztatott szivacsot egy tálkába,

Vagy égessünk gyertyát…

Fahájat és szegfûszeget vízben forraljuk össze, elveszi a cigarettaszagot,

Frissít,fertõtlenít….

 

A kárpitot szórjuk be szódabikarbónával, majd porszívózzuk ki…

A szag eltûnik.

 

Betehetjük a hûtõszekrénybe is, kiváló szagtalanító.

 

 

 

 

 

 

 

 

SAVTALANÍTÁS, A fiatalság forrása

 

 

 

 

 

 Kurt Tepperwein

 

Az ember a rá jellemzõ 7,35-7,4-es pH-érték alapján egyértelmûen bázikus lény.

A pH-érték skálája 1-14-ig terjed, és ezen belül a 7-es a semleges érték.

A skála lépései logaritmusosak, azaz egy 5-ös pH-értéknek 10szer erõsebb a savkoncentrációja, mint egy 6-os pH-értéknek.

 

A kóla aktív összetevõje a 2,8-as pH értékû foszforsav. A kóla kb. négy nap alatt old fel egy vasszeget.?

A test sav-bázis háztartásának kiegyenlítése képezi egészségünk alapját.

Az anyagcsere folyamatok következtében folyamatosan savak keletkeznek a testben: a húsból húgysav, szénsavval dúsított italokból szénsav, zsírból ecetsav, stb.

 

Intenzív testmozgás hatására tejsav termelõdik szervezetünkben.

 

A bosszúság, stressz, tehát negatív érzések hatására a test sósavat termel.

 

A savak romboló hatásúak, még a követ és a fémet is képesek szétroncsolni...

 

 

 

 

 

 

 Milyen módszerekkel teremthetjük meg az egyensúlyt szervezetünkben?

 

A savtalanítás gyakran váratlan, örvendetes javuláshoz vezet.

Néhány nap alatt örökre elmúlik a fejfájás és sok más tünet. Kiegyensúlyozatlan és ingerült emberek gyakran rövid idõn belül tartós kedélyállapot változáson mennek át. Ha sikerül megteremtenünk a sav-bázis egyensúlyt, úgy érezzük magunkat, mintha újjászülettünk volna.

 

A gyümölcs ideális kezdete a napnak, különösen a banán, mert egyetlen másik

gyümölcs sem tud felmutatni ilyen kiegyensúlyozott tápanyagmérleget.

 

Számos nemkívánatos anyag csak azért marad bent a testben, mert túl kevés

oxigén áll rendelkezésre az elégetésükhöz. Ezért biztosítsunk a testnek megfelelõ oxigénellátást. Gondoskodnunk kell a napi elegendõ mozgásról éppúgy,

ahogy a megfelelõ vitamin- és ásványi-anyag mennyiségrõl.

 

Legfontosabb bázisforrások: gyümölcsök, zöldségek, saláták, jókedv,

fény, levegõ,  pihenés, mérsékelt mozgás.

 

A friss levegõn tett kiadós séta is normalizálhatja a pH-értéket anélkül,

hogy bázisokat vennénk magunkhoz. Azaz így fokozott mennyiségû

szénsavat lélegzünk ki, mégpedig széndioxid útján.

 

Lépésrõl lépésre haladj, és azokkal a változtatásokkal kezdd, amelyek a legkevésbé  esnek a nehezedre. Reggelente például csak gyümölcsöt eszem.

 

 

 ___A rágás taója

Az alapos rágás a jó emésztés alapja. Addig rágjuk a falatot, amíg folyékonnyá

nem válik a szánkban. Rágj tehát tudatosan és lassan!

 

 ___Teljes értékû élelmiszerek

 

Gyümölcsök:

alma, narancs, mandarin, banán, ananász, kiwi, körte, szõlõ, stb.

 

Zöldségek

Brokkoli, répa, hagyma, fokhagyma, krumpli, gomba, karfiol, retek, karalábé,

kelbimbó, paprika, káposzta, póréhagyma, fejes saláta, stb.

 

Aszalt gyümölcsök

szilva, füge, barack, mazsola, stb.

 

Magvak

napraforgó, mogyoró, vegyes, mandula, kesudió, stb

 

 

Javaslatok a lúgosításra:

 

Fél liter víz…ásványvíz

1 teáskanál tisztított szódabikarbóna (gyógyszertárban kapható)

2 db citrom leve

 

Napi min. 2 l fogyasztása javasolt

 

 

1 üveg ásványvíz, víz ( 1,5 l)

2 dl Salvus víz ( Spaar ill. gyógynövényboltokban kapható)

 

Napi min. 2 l fogyasztása javasolt